Мешканець Новопокровки застрелив собаку сусідки

Фото: facebook.com/ Светлана Краснобаева

Поліція розслідує обставини жорстокого поводження з твариною в Чугуївському районі Харківської області. Мешканець селища Новопокровка застрелив собаку сусідки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Заяву написала власниця собаки Світлана. Крім того, про те, що сталося, вона розповіла на своїй сторінці Facebook.

«13 листопада 2020 загинув наш член сім’ї — пес Ельф. Його застрелив з пневматичної рушниці сусід по дачі», — поскаржилася Світлана.

За словами жінки, пес завинив лише тим, що забіг у город нервового сусіда.

Більше того, два роки тому той же сусід намагався вбити тоді ще цуценя.

«Він намагався повісити двох цуценят (він йшов по городу з підвішеними цуценятами на мотузці та хвалився своїм “уловом”), ми відбили малюків у нього. На жаль, тоді одне щеня все ж загинуло, а другого — Ельфа — ми врятували й забрали. І ось зараз Ельф загинув …» — розповідає Світлана і додає, що сусід і раніше був помічений у подібних звірствах: стріляв у сусідських собак, а також собак, які просто бігали вулицею.

За даним фактом слідчі Чугуївського відділу поліції порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 КК (жорстоке поводження з тваринами).

Максимальне покарання за санкцією статті передбачає до 3 років обмеження волі.

Зараз поліцейські з’ясовують всі обставини події.

Як повідомляв Харків Times, поліція Харкова проводить перевірку за фактом жорстокого поводження з твариною.

Перевірку почали після того, як на одному з Telegram-каналів було виявлено відео, на якому чоловік в присутності дитини б’є собаку.

На відео видно, що чоловік б’є рукою собаку породи німецька вівчарка. Після кожного удару собака голосно скиглить, а дитина кричить: «Не треба!» і забирає собаку.